home
Illustration


Illustration


Ride Undervisning


Hylke Ridecenter ejes af Jonas og Lærke. Alle elevhestene lejer centeret ud til HYOR, som står for undervisning. HYOR er medlem af Dansk Rideforbund og er bl.a. certificeret i Elevskole og Sikkerhed, hvilket betyder, at der er nogle ting vi skal gøre i det daglige, så vi kan leve op til certificeringens kvalitetskrav.

Forsikring: Vi opfordrer alle ryttere til at tegne en fritidsulykke-forsikring. Bemærk at Klubben har ikke forsikring, der dækker den enkelte rytter hvis noget skulle ske.


Illustration


Hold Undervisning


Holdundervisningen foregår på hold med 5-8 ryttere. Undervisning på hold er for både børn og voksne, nystartede og mere rutinerede ryttere. Du kan få stillet en elev hest til rådighed. Vi tilstræber at rytterne er nogenlunde på samme niveau og indenfor samme aldersgruppe.

Holdundervisningen varieres med bl.a. dressur, spring, turridning. Derudover kan undervisningen også omfatte aktiviteter som ponygames, kvadrilleridning og andre breddeaktiviteter. Som udgangspunkt tilbydes alle aktiviteter på alle hold, men tilpasses selvfølgelig til rytternes niveauer og ønsker.

På vores halplan kan du se på hvilke dage og tider, holdundervisningen for de forskellige grupper ligger. Du finder halplanen her.


Halplan


Hvis du er barn og ikke har redet før, begynder du med ene undervisning på Longe (en slags langt reb underviseren kan styre hesten med). Her lærer du og din far eller mor lidt om at strigle og sadle hesten op. Efter ca. 3 – 5 longetimer er du klar til holdundervisning.

Du henvender dig til Tina Bjerregaard tlf: 27 21 57 47 eller på klubmodul@hyor.dk for yderligere oplysninger og tilmelding til undervisningen.

Beklædning: Alle ryttere skal bære godkendt ridehjelm. I starten kan du låne en ridehjelm af os, vi har dem i alle størrelser. Desuden er det vigtigt at havde en lille støvle eller gummi støvle på, helst med hæl. Du må ikke ride i sandaler eller med kondisko. Ved spring undervisning skal man også bære sikkerheds vest, denne kan også lånes på stedet. Du bør desuden ikke ride med løst tørklæder eller løst hår,

Afbud: Husk at vi gerne vil havde besked, hvis du ikke kommer til ridningen. Hvis du ønsker at holde op med rideudervisningen, skal du kontakte Tina skriftligt. Opsigelse varsel er 1 mdr. fra og med den 1 i måneden.

Betaling: Betaling for undervisning falder månedsvis forud og foregår elektronisk via klubmodul.


Klubmodul


Parts Hest eller Pony: Når du har redet et stykke tid kunne det være du kunne tænke dig at få en parts hest/pony. Når du har part på en hest, kan du ride den det antal dage om ugen som du har aftalt med ridecenteret. Hør nærmere om dette ved at snakke med din undervisere eller Marianne.

Aktiviteter: Du skal huske at holde dig orienteret via hjemmesiden her, under nyheder vil du kunne finde opslag om aktiviteter og anden information som er vigtigt for dig. Ligeledes er det en god ide at følge med i vores facebook gruppe, hvor alle vigtigt nyheder også deles.

Klargøring til Ridetime: Hvis din hest ikke allerede er sadlet op og går undervisning når du skal bruge den, skal du selv sadle den op. Hesten finder du enten i løsdriften, i sin boks eller på fold. Spørg din underviser hvis du er i tvivl.

Hestene der står i boks står på en bund af tørv, det er vigtigt du husker at fjerne hestepære der ligger i boksen inden du sætter din hest tilbage i boksen. Du kan klargøre din hest til ridning på staldgangen eller på vaskepladsen. Du skal huske at feje efter dig inden du går over til din ridetime. I stalden kan du finde grebe, skovle og koste til rengøring af staldgang og bokse.

Er du i tvivl om noget er du altid velkommen til at spørge andre i stalden. Vi har i rideklubben et rigtigt godt sammenhold og alle er rigtig gode til at hjælpe hinanden.

Har du spørgsmål om tilmeldinge og plads på hold m.m. Kan du kontakte Tina Bjerregaard på mail adressen her under.

klubmodul@hyor.dk
Illustration


Privat Dressur Undervisning

Er du privat rytter eller har part på en hest/pony, har du mulighed for at få en halv times privat dressur undervisning hos 2 forskellige undervisere. Hvis du er ny i H.Y.O.R og ønsker at starte til privat dressur undervisning, kan du kontakte. Jytte Jensen Tlf: 20 34 99 38 eller på mail jytje@vejle.dk

Den nyeste Dressurliste kan findes i hjemmesidens menu øverst til venstre.Illustration


Privat Springundervisning


Vi har springundervisning hver mandag undtagen på helligdage og i sommerferien og juleferien. Vores springunderviser er berider Jimmi T Sørensen. Vi tænker spring helhedsorienteret, så hvis man ønsker at få dressurundervisning koblet sammen med springning, er det muligt at få undervisning ved Jimmi i dressur fredag eftermiddag fra kl 17 og frem.

For at deltage skal du havde egen hest eller partshest.

Hvis man er utrænet springrytter, kan man prøve lidt springning med guidning fra Tina ca. hveranden måned inden man melder sig på springundervisningen. Det kalder vi "hyggespring" - og annonceres på facebook gruppen og ved opslag.

Også de trænede springryttere fra springholdene har mulighed for at deltage her og bruge det som almindelig springtræning. Springundervisningen er for private ryttere og partsryttere (med tilladelse fra Marianne J).

Der er laves løbene en plan, hvor vi fordeler opgaverne mellem rytterne henover sæsonen. Du kan også finde mere praktisk info i planen.

Den nyeste Springliste kan findes i hjemmesidens menu øverst til venstre.


Der tages forbehold for trykfejl og forkerte oplysninger

Design og Kode af © Hylke og Omegns Rideforening pr@hyor.dk