homeHylke Ridecenter

Opstaldning på Hylkeridecenter

Her under følger lidt pratisk information om opstaldning på Hylkeridecenter. Ønsker du info om priser og opsigelse m.m. Kan du finde dem i en sektion længere nede på denne side.

Hvem henvender jeg mig til? Alt vedrørende din hests opstaldning, foder, fold, dyrlæge mv. kan du snakke staldmesteren, Marianne om. Hvis du gerne vil gå til undervisning er det Tina, du skal snakke med. Hvis du er i tvivl, kan du også spørge de andre ryttere - og spørg endelig, vi vil rigtig gerne hjælpe hinanden med at få alt til at fungere.

Velkommen til nye opstaldere

Fold: I vinterhalvåret lukkes alle heste på jordfold i ca. 3 timer hver dag - om sommeren lukkes alle heste (der kan tåle det) på græsfold. Nogle går på fold det meste af døgnet, andre går på fold ca. 5 - 6 timer om dagen. Der er ikke tillæg for ind- og udlukning, men hvis du skal have grime, klokker, dækkener eller andet af og på din hest, er der tillægspris for det. Hvis du en dag skal ud at ride eller bruge din hest på det tidspunkt, din hest ellers går på fold, og derfor ønsker den skal blive inde, så kan du skrive det til staldpersonalet på tavlen i stalden.

Ormestrategi: Vi tager fast gødnings prøver 2 gange årligt. Dette sker helt automatisk, og det bliver skrevet på din hests opstaldningsregning. Heste, der er inficeret med orm, vil blive behandlet på ejerens regning. Hvis du tager din hest med i byen, og den går på andre græsstykker, så skal den checkes igen før den lukkes ud på vores folde.

Fodring: Vi fodrer med en grundpakke af fuldfoder og wrap og evt. suppleret med vitaminer/mineraler afhængig af fodermængde og andre forhold. Der fodres 3 gange dagligt med wrap og morgen og aften med fuldfoder. Hvis du har særlige ønsker eller din hest har særlige behov, så skal det aftales med staldmesteren, Marianne. Hvis du giver din hest ekstra tilskud, skal vi sammen sikre os, at det hele passer sammen med grundpakken. Der kan være tillæg i prisen, hvis vi skal stå for ekstra tillægsfoder/mineraler.

Opbevaring af privat foder: Hvis du har eget foder, som du ønsker at opbevare på ridecenteret, så må dette ikke opbevares på staldgangen. Hvis det er mindre mængder af foder og godbidder, kan det opbevares i din kasse i sadelrummet. Der må aldrig stå fodertønder og gulerodssække på staldgangen. Hvis en hest løber løs om natten, så vil den gå i alt slags foder. Hesten stopper ikke med at spise, før der ikke er mere foder – meget usundt. Aftal med Marianne hvor du kan opbevare dit evt. foder.

Boks: Hestene står på en bund af tørv, og det er vigtigt, at du også selv fjerner friske hestepærer mm. hos din hest, når du kommer i stalden. På staldgangen ved vandspiltovene står en trillebør til formålet. Jævnlig rengøring gør, at din bund i boksen holder sig bedst. Boksene muges hver morgen og friske klatter fjernes af staldpersonalet ved aftenfodringen. Tørv er noget mørkere end anden strøelse, og kan derfor se lidt mere "beskidt" ud. Men tørv har en meget stor sugeevne og derfor skabes et mere sundt luftmiljø i staldene og ligeledes en sundere bund for din hests hove. En gang ugentlig bliver alle boksene suppleret op med en hel pakke nyt tørv.

Staldgangen: I en sektion længere ned på denne side, kan du læse staldregler, husregler og rideregler. Her skal vi alligevel lige nævne lidt. Du har mulighed for at trække din hest ud på staldgangen og ordne den der. Men vi vil rigtig gerne, at du fejer efter dig, inden du trækker hesten ud for at ride. Ligeledes skal grimer og andet løsøre være pakket sammen ved boksen. Om vinteren er der mange dækkener og skridttæpper i brug omkring vore heste. Vi har aftalt med hinanden, at hesten har et dækken på (hvis du altså bruger dækken til den), og at vi herudover kan have et skridttæppe eller dækken til at hænge på boksdøren. Du kan selvfølgelig bruge alle de dækkener, du lyster, men de skal bare ikke ligge fremme på staldgangen.

Seletøj: Der er et opvarmet sadelrum, hvor du kan få en plads til to sadler og hovedtøj mv. Du må opstille et stævneskab til ekstra grej bag det lille ridehus.

Dyrlæge: Hvis din hest kommer til skade/bliver syg og dårlig, og du ikke selv er tilstede, kontakter staldpersonalet dig for at høre, om dyrlæge skal kontaktes. Hvis hesten er rigtig dårlig, og vi ikke kan få fat i dig, så vil vi vurdere om situationen er så slem, at dyrlægen skal kontaktes. Vi bruger Tvingstrup dyreklinik - hvis du ønsker eller har anden dyrlæge, så skal vi have oplysninger herpå. Hvis du bruger vores dyrlæge formidler vi betaling af regningen, som kommer på næste måneds opstaldningsregning.

Smed: Hver tirsdag kommer der beslagsmedie på Hylke Ridecenter og beskærer og giver sko på de heste, der er skrevet op til smed. Hvis du vil benytte dig af dette tilbud, sørger vi for, at din hest er klar til beslagsmeden og skriver udgiften til smeden på din opstaldningsregning. Der hænger en opslagstavle i den gamle stald, hvor du kan skrive din hest på (senest søndag), når den skal have smed.

Betaling: Sidst i hver måned fremsendes pr. mail faktura, som skal betales allerførst på måneden. Opsigelse af part er med 1 måneds varsel fra den 1. i måneden. Længere nede på dene side er en sektion med prisliste og links til opsigelses information.

Hestepas: Dit hestepas skal ifølge lovgivningen være sammen med din hest - det skal hurtigt kunne fremskaffes og fremvises ved kontrol. Det er dit personlige ansvar. Vi tilbyder derfor at opbevare hestepassene på Hylke Ridecenter. Husk, at dit ejercertifikat ikke skal ligge sammen med hestepasset, men være i din varetægt.

Hylke og Omegns Rideforening (HYOR) har til huse på Hylke Ridecenter. Når man er opstalder og benytter sig af klubbens faciliteter, får undervisning mm., skal man være medlem af klubben. Og for at starte stævner (ikke sløjfestævner) skal man have en D-licens ved Dansk Rideforbund.

Certificeringer: HYOR er certificeret af Dansk Rideforbund indenfor 6 områder: organisation, sikkerhed, elevskole, ridelejr, bredde og klubstævne. Disse certificeringer er kvalitetsstempler, som både betyder, at vi har en rigtig god klub og samtidig betyder det også, at vi forpligter os til at overholde nogle bestemte måder at gøre tingene på. Her skal vi specielt fremhæve, at alle på ridecenteret bærer ridehjelm under ridning, springvest ved springning og sikkert fodtøj i staldene. Til at understøtte certificeringerne har vi nogle hus-, stald- og rideregler, som du kan læse i en sektion længere nede på siden

Undervisning: HYOR har holdundervisning, privat dressurundervisning og springundervisning i hallerne og på udendørsbanerne (når sæsonen er til det). Ligeledes er der ridefys, handicapundervisning samt specialtimer. Du kan læse mere om dette her på vores hjemmeside.

Halplaner: Vi har to store dejlige udendørs ridebaner, som kan bruges det meste af året. Men om vinteren kan der være perioder, hvor mange ønsker at ride indendørs. Da vi har meget holdundervisning (vi må ifølge vores certificering ikke ride privat samtidig med holdene), så laver vi en oversigt over, hvornår hallerne er i brug. Denne oversigt vil hænge i rytterstuen og kan også findes længere nede på denne side i en sektion. Billeder fra Ridecenteret

Der tages forbehold for trykfejl og forkerte oplysninger

Alle henv. vedr opdatering af sidens indhold sendes til pr@hyor.dk