homeHylke Ridecenter

PARTS HESTE/WEEKEND PART

Når du er blevet en lidt mere erfaren rytter, kan du få part i en hest eller pony. Det er ridecenteret, der ejer hesten og os, du skriver en kontrakt med. Du kan have en weekend part alene eller week-end part med enten 1 eller 2 dage. Af din kontrakt fremgår det, hvor ofte og hvornår du må benytte partshesten.

Hvem henvender jeg mig til?

Alt vedrørende din part og hestens røgt og pleje kan du snakke med staldmesteren, Marianne om. Hvis du gerne vil gå til undervisning privat eller på hold - er det Tina, du skal snakke med. Hvis du er i tvivl om, hvor tingene er eller andet dagligt, så kan du også altid spørge de andre ryttere - og spørg endelig, vi vil rigtig gerne hjælpe hinanden med at få alt til at fungere.

Velkommen til nye partsryttere

Stævneskab: Når du er partsrytter, kan du have et stævneskab på ridecenteret. Stævneskabet skal stå bag den lille ridehal.

Fodring: Fodring: Vi fodrer med en grundpakke af fuldfoder og wrap og evt. suppleret med vitaminer/mineraler afhængig af fodermængde og andre forhold. Der fodres 3 gange dagligt med wrap og morgen og aften med fuldfoder. Det er ridecenteret, der bestemmer, hvilket foder din partshest skal have. Så du skal ikke fodre med eget foder, med mindre dette er helt præcist aftalt med Jonas eller Marianne. Hvis du efter aftale med Jonas eller Marianne har eget foder, som du ønsker at opbevare på ridecenteret, så skal dette opbevares i tønder med navn på i foderrummet. Hvis det er mindre mængder af foder og godbidder, kan det selvfølgelig også opbevares i dit stævneskab. Der må aldrig stå fodertønder og gulerodssække på staldgangene. Hvis en hest løber løs om natten, så vil den gå i alt slags foder. Hesten stopper ikke med at spise, før der ikke er mere foder. Det kan heste ikke tåle. Så udvis ansvar - det ville da være træls at have en hests liv på samvittigheden, ikke?

Boks: Hestene står på en bund af tørv, og det er vigtigt, at du også selv fjerner friske hestepærer mm. hos din partshest, når du kommer i stalden. Jævnlig rengøring gør, at bunden i boksen holder sig bedst. Boksene muges hver morgen og friske klatter fjernes af staldpersonalet ved aftenfodringen.

Tørv er noget mørkere end anden strøelse, og kan derfor se lidt mere "beskidt" ud. Men tørv har en meget stor sugeevne og derfor skabes et mere sundt luftmiljø i staldene og ligeledes en sundere bund for din hests hove. Personalet supplerer løbende med tørv eller piller i løbet af ugen og en gang ugentlig bliver alle boksene suppleret op med en hel pakke nyt tørv.

Staldgangen: Længere ned på denne side, kan du læse om vores staldregler, husregler og rideregler. Her skal vi alligevel lige nævne lidt.

Du har mulighed for at trække din hest ud på staldgangen og ordne den der. Men vi vil rigtig gerne, at du fejer efter dig, inden du trækker hesten ud for at ride. Ligeledes skal grimer og andet løsøre stille væk så der også ser ordentlig ud på staldgangen til de næste, der kommer. Om vinteren er der mange dækkener og skridttæpper i brug omkring vore heste. Vi har aftalt med hinanden, at hesten har et dækken på (hvis du altså bruger dækken til den), og at vi herudover kan have et skridttæppe eller dækken til at hænge på boksdøren, i den nye stald er der desuden kroge til op hængning af dækkener og skridttæpper. på boksen. Du kan selvfølgelig bruge alle de dækkener, du lyster, men de skal bare ikke ligge på staldgangen.

Fold: I vinterhalvåret lukkes alle heste på jordfold i ca. 3 timer hver dag - om sommeren lukkes alle heste (der kan tåle det) på græsfold. Nogle går på fold det meste af døgnet, andre går på fold ca. 5 - 6 timer om dagen. Hvis du en dag skal ud at ride eller bruge din partshest på det tidspunkt, den ellers går på fold, og derfor ønsker den skal blive inde, så kan du skrive det til staldpersonalet på tavlen ved saddelrummet/vaskepladsen i den nye stald. Røgt og pleje: Når du har en part, så har du også et særligt ansvar for din partshest. Det er dig, der følger den mest tæt hele ugen, og det er også dig, som sikrer, at hesten får den motion, den skal have i ferier og week-end’er (især om vinteren). Det er også dig, der holder øje med sår og skrammer – selvfølgelig altsammen sammen med ridecenterets ansatte. Opdager du sår og skrammer eller andre problemer henvender du dig til Marianne eller Tina.

Syg partshest: Hvis din partshest kommer til skade/bliver syg og dårlig vil det være ridecenteret, der står for at kontakte og betale dyrlæge mv. Smed: Hver tirsdag kommer beslagsmeden på Hylke Ridecenter og beskærer og giver sko på de heste, der er skrevet op til smed. Ridecenteret sørger for, at din hest har forsko på. Hvis det, du rider kræver, at hesten har sko på alle ben, så skal du selv betale for bagskoene. Hvis du tænker, at din partshest trænger til smed, skal du aftale dette med Marianne, som sørger for din partshest kommer på listen til smed.

Stald og hestepasning: Hylke og Omegns Rideforening (HYOR) har til huse på Hylke Ridecenter. Når man benytter sig af klubbens faciliteter, får undervisning mm. skal man være medlem af klubben. Og for at starte stævner (ikke sløjfestævner) skal man have en D-licens ved Dansk Rideforbund.

Certificeringer: HYOR er certificeret af Dansk Rideforbund indenfor 6 områder: organisation, sikkerhed, elevskole, ridelejr, bredde og klubstævne. Disse certificeringer er kvalitetsstempler, som både betyder, at vi har en rigtig god klub og samtidig betyder det også, at vi forpligter os til at overholde nogle bestemte måder at gøre tingene på. Her skal vi specielt fremhæve, at alle på ridecenteret bærer ridehjelm under ridning, springvest ved springning og sikkert fodtøj i staldene. Til at understøtte certificeringerne har vi nogle hus-, stald- og rideregler, som du kan læse i en sektion længere nede på denne side.

Undervisning: HYOR udbyder holdundervisning, privat dressurundervisning og springundervisning i hallerne og på udendørsbanerne (når sæsonen er til det). Ligeledes har ridecenteret ridefys, handicapundervisningen samt specialtimer. Du kan læse mere om dette her på vores hjemmeside. Som partsrytter har du mulighed for at melde dig til både hold- og privatundervisning med partshesten. Dette skal altid lige koordineres med Marianne og Tina, så vi sikrer, at det hele passer sammen med rideskolens brug af hesten, dette også af hensyn til hestens belastningsplan.

Halplaner: Vi har to store dejlige udendørs ridebaner, som kan bruges det meste af året. Men om vinteren kan der være perioder, hvor mange ønsker at ride indendørs. Da vi har meget holdundervisning (vi må ifølge vores certificering ikke ride privat samtidig med holdene), så laver vi en oversigt over, hvornår hallerne er i brug. Denne oversigt vil hænge i rytterstuen og kan også findes i en sektion længere nede på denne side.

Stævner: Når du er partsrytter, må du starte stævner – i den forbindelse skal du bruge hestens hestepas, som Marianne har. Hvis du skal udenbys og tranportere hesten, så skal du aftale dette med Marianne. Når hesten transporteres skal du have hestepasset med.

Seletøj: Din partshest er udstyret med sadel og hovedtøj. Det står ridecenteret for. Men du kan også bruge dine egne ting, som du selvfølgelig skal sikre dig passer og sidder rigtigt, så hesten ikke trykkes eller kan tage skade af brugen. Hvis det drejer sig om en sadel, skal du have den godkendt af Marianne. Eventuelt ekstra udstyr kan opbevares i dit stævneskab bag den lille ridehal.

Andet udstyr: Grimer, sadelunderlag og dækkener er også udstyr, som ridecenteret står for. Mange vil alligevel købe deres eget til partshesten. Igen gælder det, at det skal passe til hesten. Hvis du har udstyret din partshest med privat udstyr af denne art, så skal du være opmærksom på, at hesten også bliver brugt i rideskolen. Det betyder, at dækkenet kan blive forbyttet og din grime kan ende om næsen på en anden hest. Det er situationer, du må leve med – og ridecenteret tager ikke ansvaret for dit private udstyr.

Betaling: Du får e-mail med faktura, som typisk skal betales først i måneden. Opsigelse af part er med 1 måneds varsel fra den 1. i måneden. Pris liste og link til opsigelser m.m. finder du i en sektion længere nede på denne side.

God fornøjelse med din nye part ☺ Heste fra Hylke

Der tages forbehold for trykfejl og forkerte oplysninger

Alle henv. vedr opdatering af sidens indhold sendes til pr@hyor.dk