Hylkeridecenter.dk
mellemrum
top logo top logo
Hylkeridecenter


HYLKERIDECENTER

OPSTALDNING & PARTSHESTE

Hylkeridecenter

INFO

Hylkeridecenter, ejes og drives af Jonas Torup Hofer og Lærke Riksskov.

Hylkeridecenter tilbyder opstaldning, partsheste, ridefys og special ridning. Desuden er hylkeridecenter hjemsted for rideklubben HYOR, der tilbyder masser af aktiviteter og undervisning.

Landbyen Hylke er et meget aktiv lokal samfund, der ligger i et meget smukt naturområde med mange muligheder for turridning ved bl.a. Skanderborg Sø.

På Hylke ridecenter er der en helt ny opført stor staldbygning med store lyse bokse, opvarmet og aflåst sadel rum, møde lokaler, 2 ridehaller, rytterstuen med køkken, to store udendørs ridebaner, hvoraf den ene er med lys

Heste fra Hylke

PARTS HESTE/WEEKEND PART

Når du er blevet en lidt mere erfaren rytter, kan du få part i en hest eller pony. Det er ridecenteret, der ejer hesten og os, du skriver en kontrakt med. Du kan have en weekend part alene eller week-end part med enten 1 eller 2 dage. Af din kontrakt fremgår det, hvor ofte og hvornår du må benytte partshesten.

Hvem henvender jeg mig til?

Alt vedrørende din part og hestens røgt og pleje kan du snakke med staldmesteren, Marianne om. Hvis du gerne vil gå til undervisning privat eller på hold - er det Tina, du skal snakke med. Hvis du er i tvivl om, hvor tingene er eller andet dagligt, så kan du også altid spørge de andre ryttere - og spørg endelig, vi vil rigtig gerne hjælpe hinanden med at få alt til at fungere.

Velkommen til nye partsryttere

Stævneskab: Når du er partsrytter, kan du have et stævneskab på ridecenteret. Stævneskabet skal stå bag den lille ridehal.

Fodring: Fodring: Vi fodrer med en grundpakke af fuldfoder og wrap og evt. suppleret med vitaminer/mineraler afhængig af fodermængde og andre forhold. Der fodres 3 gange dagligt med wrap og morgen og aften med fuldfoder. Det er ridecenteret, der bestemmer, hvilket foder din partshest skal have. Så du skal ikke fodre med eget foder, med mindre dette er helt præcist aftalt med Jonas eller Marianne. Hvis du efter aftale med Jonas eller Marianne har eget foder, som du ønsker at opbevare på ridecenteret, så skal dette opbevares i tønder med navn på i foderrummet. Hvis det er mindre mængder af foder og godbidder, kan det selvfølgelig også opbevares i dit stævneskab. Der må aldrig stå fodertønder og gulerodssække på staldgangene. Hvis en hest løber løs om natten, så vil den gå i alt slags foder. Hesten stopper ikke med at spise, før der ikke er mere foder. Det kan heste ikke tåle. Så udvis ansvar - det ville da være træls at have en hests liv på samvittigheden, ikke?

Boks: Hestene står på en bund af tørv, og det er vigtigt, at du også selv fjerner friske hestepærer mm. hos din partshest, når du kommer i stalden. Jævnlig rengøring gør, at bunden i boksen holder sig bedst. Boksene muges hver morgen og friske klatter fjernes af staldpersonalet ved aftenfodringen.

Tørv er noget mørkere end anden strøelse, og kan derfor se lidt mere "beskidt" ud. Men tørv har en meget stor sugeevne og derfor skabes et mere sundt luftmiljø i staldene og ligeledes en sundere bund for din hests hove. Personalet supplerer løbende med tørv eller piller i løbet af ugen og en gang ugentlig bliver alle boksene suppleret op med en hel pakke nyt tørv.

Staldgangen: Længere ned på denne side, kan du læse om vores staldregler, husregler og rideregler. Her skal vi alligevel lige nævne lidt.

Du har mulighed for at trække din hest ud på staldgangen og ordne den der. Men vi vil rigtig gerne, at du fejer efter dig, inden du trækker hesten ud for at ride. Ligeledes skal grimer og andet løsøre stille væk så der også ser ordentlig ud på staldgangen til de næste, der kommer. Om vinteren er der mange dækkener og skridttæpper i brug omkring vore heste. Vi har aftalt med hinanden, at hesten har et dækken på (hvis du altså bruger dækken til den), og at vi herudover kan have et skridttæppe eller dækken til at hænge på boksdøren, i den nye stald er der desuden kroge til op hængning af dækkener og skridttæpper. på boksen. Du kan selvfølgelig bruge alle de dækkener, du lyster, men de skal bare ikke ligge på staldgangen.

Fold: I vinterhalvåret lukkes alle heste på jordfold i ca. 3 timer hver dag - om sommeren lukkes alle heste (der kan tåle det) på græsfold. Nogle går på fold det meste af døgnet, andre går på fold ca. 5 - 6 timer om dagen. Hvis du en dag skal ud at ride eller bruge din partshest på det tidspunkt, den ellers går på fold, og derfor ønsker den skal blive inde, så kan du skrive det til staldpersonalet på tavlen ved saddelrummet/vaskepladsen i den nye stald. Røgt og pleje: Når du har en part, så har du også et særligt ansvar for din partshest. Det er dig, der følger den mest tæt hele ugen, og det er også dig, som sikrer, at hesten får den motion, den skal have i ferier og week-end’er (især om vinteren). Det er også dig, der holder øje med sår og skrammer – selvfølgelig altsammen sammen med ridecenterets ansatte. Opdager du sår og skrammer eller andre problemer henvender du dig til Marianne eller Tina.

Syg partshest: Hvis din partshest kommer til skade/bliver syg og dårlig vil det være ridecenteret, der står for at kontakte og betale dyrlæge mv. Smed: Hver tirsdag kommer beslagsmeden på Hylke Ridecenter og beskærer og giver sko på de heste, der er skrevet op til smed. Ridecenteret sørger for, at din hest har forsko på. Hvis det, du rider kræver, at hesten har sko på alle ben, så skal du selv betale for bagskoene. Hvis du tænker, at din partshest trænger til smed, skal du aftale dette med Marianne, som sørger for din partshest kommer på listen til smed.

Stald og hestepasning: Hylke og Omegns Rideforening (HYOR) har til huse på Hylke Ridecenter. Når man benytter sig af klubbens faciliteter, får undervisning mm. skal man være medlem af klubben. Og for at starte stævner (ikke sløjfestævner) skal man have en D-licens ved Dansk Rideforbund.

Certificeringer: HYOR er certificeret af Dansk Rideforbund indenfor 6 områder: organisation, sikkerhed, elevskole, ridelejr, bredde og klubstævne. Disse certificeringer er kvalitetsstempler, som både betyder, at vi har en rigtig god klub og samtidig betyder det også, at vi forpligter os til at overholde nogle bestemte måder at gøre tingene på. Her skal vi specielt fremhæve, at alle på ridecenteret bærer ridehjelm under ridning, springvest ved springning og sikkert fodtøj i staldene. Til at understøtte certificeringerne har vi nogle hus-, stald- og rideregler, som du kan læse i en sektion længere nede på denne side.

Undervisning: HYOR udbyder holdundervisning, privat dressurundervisning og springundervisning i hallerne og på udendørsbanerne (når sæsonen er til det). Ligeledes har ridecenteret ridefys, handicapundervisningen samt specialtimer. Du kan læse mere om dette her på vores hjemmeside. Som partsrytter har du mulighed for at melde dig til både hold- og privatundervisning med partshesten. Dette skal altid lige koordineres med Marianne og Tina, så vi sikrer, at det hele passer sammen med rideskolens brug af hesten, dette også af hensyn til hestens belastningsplan.

Halplaner: Vi har to store dejlige udendørs ridebaner, som kan bruges det meste af året. Men om vinteren kan der være perioder, hvor mange ønsker at ride indendørs. Da vi har meget holdundervisning (vi må ifølge vores certificering ikke ride privat samtidig med holdene), så laver vi en oversigt over, hvornår hallerne er i brug. Denne oversigt vil hænge i rytterstuen og kan også findes i en sektion længere nede på denne side.

Stævner: Når du er partsrytter, må du starte stævner – i den forbindelse skal du bruge hestens hestepas, som Marianne har. Hvis du skal udenbys og tranportere hesten, så skal du aftale dette med Marianne. Når hesten transporteres skal du have hestepasset med.

Seletøj: Din partshest er udstyret med sadel og hovedtøj. Det står ridecenteret for. Men du kan også bruge dine egne ting, som du selvfølgelig skal sikre dig passer og sidder rigtigt, så hesten ikke trykkes eller kan tage skade af brugen. Hvis det drejer sig om en sadel, skal du have den godkendt af Marianne. Eventuelt ekstra udstyr kan opbevares i dit stævneskab bag den lille ridehal.

Andet udstyr: Grimer, sadelunderlag og dækkener er også udstyr, som ridecenteret står for. Mange vil alligevel købe deres eget til partshesten. Igen gælder det, at det skal passe til hesten. Hvis du har udstyret din partshest med privat udstyr af denne art, så skal du være opmærksom på, at hesten også bliver brugt i rideskolen. Det betyder, at dækkenet kan blive forbyttet og din grime kan ende om næsen på en anden hest. Det er situationer, du må leve med – og ridecenteret tager ikke ansvaret for dit private udstyr.

Betaling: Du får e-mail med faktura, som typisk skal betales først i måneden. Opsigelse af part er med 1 måneds varsel fra den 1. i måneden. Pris liste og link til opsigelser m.m. finder du i en sektion længere nede på denne side.

God fornøjelse med din nye part ☺

Oversigt over stalde m.m.

Opstaldning på Hylkeridecenter

Her under følger lidt pratisk information om opstaldning på Hylkeridecenter. Ønsker du info om priser og opsigelse m.m. Kan du finde dem i en sektion længere nede på denne side.

Hvem henvender jeg mig til? Alt vedrørende din hests opstaldning, foder, fold, dyrlæge mv. kan du snakke staldmesteren, Marianne om. Hvis du gerne vil gå til undervisning er det Tina, du skal snakke med. Hvis du er i tvivl, kan du også spørge de andre ryttere - og spørg endelig, vi vil rigtig gerne hjælpe hinanden med at få alt til at fungere.

Velkommen til nye opstaldere

Fold: I vinterhalvåret lukkes alle heste på jordfold i ca. 3 timer hver dag - om sommeren lukkes alle heste (der kan tåle det) på græsfold. Nogle går på fold det meste af døgnet, andre går på fold ca. 5 - 6 timer om dagen. Der er ikke tillæg for ind- og udlukning, men hvis du skal have grime, klokker, dækkener eller andet af og på din hest, er der tillægspris for det. Hvis du en dag skal ud at ride eller bruge din hest på det tidspunkt, din hest ellers går på fold, og derfor ønsker den skal blive inde, så kan du skrive det til staldpersonalet på tavlen i stalden.

Ormestrategi: Vi tager fast gødnings prøver 2 gange årligt. Dette sker helt automatisk, og det bliver skrevet på din hests opstaldningsregning. Heste, der er inficeret med orm, vil blive behandlet på ejerens regning. Hvis du tager din hest med i byen, og den går på andre græsstykker, så skal den checkes igen før den lukkes ud på vores folde.

Fodring: Vi fodrer med en grundpakke af fuldfoder og wrap og evt. suppleret med vitaminer/mineraler afhængig af fodermængde og andre forhold. Der fodres 3 gange dagligt med wrap og morgen og aften med fuldfoder. Hvis du har særlige ønsker eller din hest har særlige behov, så skal det aftales med staldmesteren, Marianne. Hvis du giver din hest ekstra tilskud, skal vi sammen sikre os, at det hele passer sammen med grundpakken. Der kan være tillæg i prisen, hvis vi skal stå for ekstra tillægsfoder/mineraler.

Opbevaring af privat foder: Hvis du har eget foder, som du ønsker at opbevare på ridecenteret, så må dette ikke opbevares på staldgangen. Hvis det er mindre mængder af foder og godbidder, kan det opbevares i din kasse i sadelrummet. Der må aldrig stå fodertønder og gulerodssække på staldgangen. Hvis en hest løber løs om natten, så vil den gå i alt slags foder. Hesten stopper ikke med at spise, før der ikke er mere foder – meget usundt. Aftal med Marianne hvor du kan opbevare dit evt. foder.

Boks: Hestene står på en bund af tørv, og det er vigtigt, at du også selv fjerner friske hestepærer mm. hos din hest, når du kommer i stalden. På staldgangen ved vandspiltovene står en trillebør til formålet. Jævnlig rengøring gør, at din bund i boksen holder sig bedst. Boksene muges hver morgen og friske klatter fjernes af staldpersonalet ved aftenfodringen. Tørv er noget mørkere end anden strøelse, og kan derfor se lidt mere "beskidt" ud. Men tørv har en meget stor sugeevne og derfor skabes et mere sundt luftmiljø i staldene og ligeledes en sundere bund for din hests hove. En gang ugentlig bliver alle boksene suppleret op med en hel pakke nyt tørv.

Staldgangen: I en sektion længere ned på denne side, kan du læse staldregler, husregler og rideregler. Her skal vi alligevel lige nævne lidt. Du har mulighed for at trække din hest ud på staldgangen og ordne den der. Men vi vil rigtig gerne, at du fejer efter dig, inden du trækker hesten ud for at ride. Ligeledes skal grimer og andet løsøre være pakket sammen ved boksen. Om vinteren er der mange dækkener og skridttæpper i brug omkring vore heste. Vi har aftalt med hinanden, at hesten har et dækken på (hvis du altså bruger dækken til den), og at vi herudover kan have et skridttæppe eller dækken til at hænge på boksdøren. Du kan selvfølgelig bruge alle de dækkener, du lyster, men de skal bare ikke ligge fremme på staldgangen.

Seletøj: Der er et opvarmet sadelrum, hvor du kan få en plads til to sadler og hovedtøj mv. Du må opstille et stævneskab til ekstra grej bag det lille ridehus.

Dyrlæge: Hvis din hest kommer til skade/bliver syg og dårlig, og du ikke selv er tilstede, kontakter staldpersonalet dig for at høre, om dyrlæge skal kontaktes. Hvis hesten er rigtig dårlig, og vi ikke kan få fat i dig, så vil vi vurdere om situationen er så slem, at dyrlægen skal kontaktes. Vi bruger Tvingstrup dyreklinik - hvis du ønsker eller har anden dyrlæge, så skal vi have oplysninger herpå. Hvis du bruger vores dyrlæge formidler vi betaling af regningen, som kommer på næste måneds opstaldningsregning.

Smed: Hver tirsdag kommer der beslagsmedie på Hylke Ridecenter og beskærer og giver sko på de heste, der er skrevet op til smed. Hvis du vil benytte dig af dette tilbud, sørger vi for, at din hest er klar til beslagsmeden og skriver udgiften til smeden på din opstaldningsregning. Der hænger en opslagstavle i den gamle stald, hvor du kan skrive din hest på (senest søndag), når den skal have smed.

Betaling: Sidst i hver måned fremsendes pr. mail faktura, som skal betales allerførst på måneden. Opsigelse af part er med 1 måneds varsel fra den 1. i måneden. Længere nede på dene side er en sektion med prisliste og links til opsigelses information.

Hestepas: Dit hestepas skal ifølge lovgivningen være sammen med din hest - det skal hurtigt kunne fremskaffes og fremvises ved kontrol. Det er dit personlige ansvar. Vi tilbyder derfor at opbevare hestepassene på Hylke Ridecenter. Husk, at dit ejercertifikat ikke skal ligge sammen med hestepasset, men være i din varetægt.

Hylke og Omegns Rideforening (HYOR) har til huse på Hylke Ridecenter. Når man er opstalder og benytter sig af klubbens faciliteter, får undervisning mm., skal man være medlem af klubben. Og for at starte stævner (ikke sløjfestævner) skal man have en D-licens ved Dansk Rideforbund.

Certificeringer: HYOR er certificeret af Dansk Rideforbund indenfor 6 områder: organisation, sikkerhed, elevskole, ridelejr, bredde og klubstævne. Disse certificeringer er kvalitetsstempler, som både betyder, at vi har en rigtig god klub og samtidig betyder det også, at vi forpligter os til at overholde nogle bestemte måder at gøre tingene på. Her skal vi specielt fremhæve, at alle på ridecenteret bærer ridehjelm under ridning, springvest ved springning og sikkert fodtøj i staldene. Til at understøtte certificeringerne har vi nogle hus-, stald- og rideregler, som du kan læse i en sektion længere nede på siden

Undervisning: HYOR har holdundervisning, privat dressurundervisning og springundervisning i hallerne og på udendørsbanerne (når sæsonen er til det). Ligeledes er der ridefys, handicapundervisning samt specialtimer. Du kan læse mere om dette her på vores hjemmeside.

Halplaner: Vi har to store dejlige udendørs ridebaner, som kan bruges det meste af året. Men om vinteren kan der være perioder, hvor mange ønsker at ride indendørs. Da vi har meget holdundervisning (vi må ifølge vores certificering ikke ride privat samtidig med holdene), så laver vi en oversigt over, hvornår hallerne er i brug. Denne oversigt vil hænge i rytterstuen og kan også findes længere nede på denne side i en sektion.


Brevhoved

Certificeret af Dansk Rideforbund Certificeret af Dansk Rideforbund Certificeret af Dansk Rideforbund Certificeret af Dansk Rideforbund Certificeret af Dansk Rideforbund Certificeret af Dansk Rideforbund
Certificeret af Dansk rideforbund


HUS REGLER

HYLKERIDECENTER & HYOR
Vi har følgende 3 regelsæt på Hylke Ridecenter og i Hylke og Omegns Rideforening, som vi beder alle, der færdes på området, respektere: 1. Husregler, 2. Staldregler og 3. Rideregler.

1. Husreglerne:

2. Staldreglerne

OPFØR DIG ALTID ORDENTLIG OVERFOR HESTENE

3. Ridereglerne

ALTID BEHANDLE HESTEN ORDENTLIG UDEN ANVENDELSE AF MAGT OG VOLD!

halplan

Prisliste HYOR & Hylkeridecenter

Produkt Rate Pris
Klubmedlemskab
Voksne over 25 år
Efter 1.Sep er prisen 400,-

Tilmeld
Pr år. 600 ,-
Klubmedlemskab
Unge under 25 år
Efter 1.Sep er prisen 200,-

Tilmeld
Pr år. 300 ,-
Hold Undervisning
Over 18 år
1 Time pr uge incl lån af elevhest

Tilmeld
Pr mdr. 450 ,-
Hold Undervisning
Under 18 år
1 Time pr uge incl lån af elevhest

Tilmeld
Pr mdr. 390 ,-
Privat Dressur Undervisning
Torsdag/Fredag
Du skal havde egen eller partshest
Pris afhænger af underviser

Kontakt Jytte
Pr 30 min 210 - 250,-
Spring Undervisning
Mandag
Du skal havde egen eller partshest
v/Jimmi T. Sørensen

Tilmeld
Pr mdr. 600,-
Ridehuskort 1 mdr
Måneds kort
Giver lov til at bruge ridehus/baner
Kræver Medlemskab af H.Y.O.R

Kontakt os..
1 mdr. 200,-
Ridehuskort 6 mdr
Vinter kort
Giver lov til at bruge ridehus/baner
Kræver Medlemskab af H.Y.O.R

Kontakt os..
6 mdr. 1000,-
Ridehuskort 12 mdr.
Års kort
Giver lov til at bruge ridehus/baner
Kræver Medlemskab af H.Y.O.R

Kontakt os..
1 år. 1800,-
Weekendpart Pony
Incl ret til at bruge Ridehus
Weekender og ferier

Kontakt os..
Pr mdr. 800,-
Weekendpart Pony+1
Incl ret til at bruge Ridehus
Weekender og ferier + 1 ugedag

Kontakt os..
Pr mdr. 900,-
Weekendpart Pony+2
Incl ret til at bruge Ridehus
Weekender og ferier + 2 ugedage

Kontakt os..
Pr mdr. 1000,-
Weekendpart Hest
Incl ret til at bruge Ridehus
Weekender og ferier

Kontakt os..
Pr mdr. 900,-
Weekendpart Hest+1
Incl ret til at bruge Ridehus
Weekender og ferier + 1 ugedag

Kontakt os..
Pr mdr. 1000,-
Weekendpart Hest+2
Incl ret til at bruge Ridehus
Weekender og ferier + 2 ugedage

Kontakt os..
Pr mdr. 1100,-
Opstaldning
Incl ret til at bruge Ridehus
3x daglig fodring Fodring
Ind og udlukning på fold
Plads til saddel i aflåst rum
Plads til stævneskab

Kontakt os..
Pr mdr. 2650,-

Der tages forbehold for tryk/tastefejl

Opsigelse og udmelding

Herunder følger informationer om hvordan du udmelder dig igen fra de forskellige ydelser der udbydes af Hylke Ridecenter og Hylke og Omegns Rideforening. Samt oplysninger om opsigelsesfrister.Hylke og Omegns Rideforening

Opsigelse af Aftaler med Hylke og Omegns Rideforening


logo

Opsigelse af Rideundervisning

Opsigelsesfrist, undervisning

Hvis du ønsker at afmelde dig den rideundervisning, du modtager i Hylke og Omegns Rideforening (HYOR), er der 1 måneds opsigelsesvarsel fra den første i måneden.

Udmelding

Du skal bruge følgende kontakter, når du udmelder dig fra Undervisning.
Opsigelse af Klubmedlemskab

Opsigelsesfrist, klubmedlemskab

Dit medlemskab af klubben dækker et helt år - fra 1. januar til 31. december. Hvis du ønsker at udmelde dig af klubben HYOR er seneste frist i december før juleferien.

UdmeldingHylke Ridecenter

Opsigelse af Aftaler med Hylke Ridecenter


logo

Opsigelse af Opstaldning

Opsigelsesfrist

Opsigelse af opstaldning har 1 måneds varsel fra den første i måneden.

Opsigelse

For opsigelse af opstaldning, skal du sende en mail til: mail@hylkeridecenter.dk


Opsigelse af Parts Aftaler

Opsigelsesfrist

Opsigelse af parts aftale har 1 måneds varsel fra den første i måneden.

Opsigelse

For opsigelse af parts aftale, skal du sende en mail til: mail@hylkeridecenter.dk

Design og Kode af © Hylke og Omegns Rideforening pr@hyor.dk